Theaterwerkplaats De Wijk De Wereld 

Drukwerk

Wij zijn theaterwerkplaats De Wijk De Wereld uit Groningen. Wij maken samen met wijkbewoners een voorstelling in de vorm van theater, dans, muziek en film. Die voorstelling gaat over de verhalen die bewoners met ons willen delen. In juni nemen we met de hele buurt een week lang de Stadsschouwburg van Groningen over, om daar de voorstelling te spelen en de schouwburg het thuis te maken van de wijk. We breken de schouwburg open: van binnen en van buiten bruist het van de energie. We nodigen onze mede-stadjers uit om op bezoek te komen en ons te ontmoeten.

Dit jaar nestelen we ons in Selwerd. De meest diverse wijk van de stad, waar het barst van de mooie verhalen en talenten. Maar moet je eigenlijk goed toneel kunnen spelen om mee te kunnen doen? Of op een podium durven te staan? Helemaal niet! We zoeken bewoners die hun verhaal willen delen, mee willen spelen, dansen en musiceren, maar bijvoorbeeld ook gastvrouwen en heren, decorbouwers en mensen die van koken houden.

DOE MEE!

De Wijk De Wereld zoekt: bewoners die mee willen doen

Moet je goed toneel kunnen spelen om mee te kunnen doen? Of op een podium durven te staan? Helemaal niet! De theaterwerkplaats zoekt onder andere bewoners die hun verhaal willen delen, mee willen spelen, dansen en musiceren, maar bijvoorbeeld ook gastvrouwen en heren, decorbouwers of mensen die van koken houden. Bewoners gaan onder leiding van professionals uit de theaterwereld aan de slag.

De Wijk De Wereld zoekt: wijkdeskundigen

Het team van Theaterwerkplaats De Wijk De Wereld bestaat op dit moment uit een artistiek leider, een dramaturge en een marketing & productie medewerker. Allemaal professionals die ervaring hebben in de theaterwereld, maar nog niet eerder in Selwerd-Paddepoel hebben gewerkt. Daarom willen ze het team graag uitbreiden met wijkdeskundigen: bewoners uit de wijk, die precies weten wat er speelt in de buurt, en gedurende de komende maanden belangrijke sparringpartners zijn.

Interesse of meer weten?

Kom langs op de informatiebijeenkomst op donderdag 2 november in het Wijkbedrijf Selwerd. Iedereen, jong en oud, is welkom. Onder het genot van een hapje en een drankje kunnen we elkaar ontmoeten en vertellen we meer over ons wijktheater. Het programma begint om 19.30 uur.  Als je het leuk vindt mag je uiteraard iemand meenemen.

Wil je meedoen of meer informatie ontvangen, maar kun je niet op 2 november? Stuur dan een mail naar info@dewijkdewereld.nl.

Meer informatie kun je vinden op dewijkdewereld.nl