Nieuwe koepelkas

Koepelkas Wijkbedrijf Selwerd

In de moestuin van Wijkbedrijf Selwerd staat sinds kort een opvallende blikvanger. Achter de komkommers en zonnebloemen is een bolvormig bouwwerk verrezen van houten latten en plastic. De ‘Dome’ is kunstig in elkaar gezet door een team van vrijwilligers van het wijkbedrijf.

Het is de bedoeling dat de nieuwe koepelkas een plek wordt voor het kweken van planten die veel warmte en bescherming nodig hebben. Tomatenplanten bijvoorbeeld, of cactussen. Maar misschien is er wel veel meer mogelijk in de Dome! Het wijkbedrijf is op zoek naar buurtbewoners die graag met planten werken en die zich willen inzetten om de moestuin nog mooier te maken.

Heb jij een goed idee voor de inrichting van de nieuwe koepelkas? Werk je graag buiten, in een gezellige omgeving? Kom dan eens bij ons langs in de Bottelroosstraat.

Repair Café op donderdag

Op donderdagmiddag staan de medewerkers van het Repair Café weer klaar in het wijkbedrijf om u te helpen met de reparatie van kapotte spullen. Heeft u kapotte kleding, defecte elektronica of meubels die een paar extra schroeven kunnen gebruiken? Kom dan bij ons langs!

Ter versterking van het Repair Café wordt er nog gezocht naar iemand die goed met een naaimachine overweg kan. Aanmelden daarvoor kan via repaircafe@wijkbedrijfselwerd.nl

Repair Café – donderdag 11 juli
13:00 – 17:00 uur, Bottelroosstraat 3

Sunny Selwerd Festival goed bezocht

Op zaterdag 6 juli werd er in en om Wijkbedrijf Selwerd een tropisch feestje gevierd. Ondanks de licht bewolkte lucht kwamen er ruim vierhonderd bezoekers af op het Sunny Selwerd festival, om te genieten van muziek en lekker eten.

Buurtregisseur Daan in gesprek met bewoonster

Het terrein van wijkbedrijf was omgebouwd tot een gezellig terras, omringd met kraampjes. Hier schoven bewoners, vrijwilligers en andere geïnteresseerden bij elkaar aan tafel om samen te eten en drinken. Bij de kraam van de buurtregisseur konden de festivalgangers terecht met hun ideeën voor de wijk. Binnen werd er door kinderen druk geknipt en geplakt om hun maskers op tijd klaar te krijgen.

Geen tropisch festival zonder dans! Met een Zumba-les, een buikdanseres en een kinderdisco gingen de voeten van de vloer. Vanaf het podium klonk er live music van bands en muzikanten.

Het wijkbedrijf kijkt terug op een geslaagd festival en bedankt alle vrijwilligers en medewerkers die hieraan hebben meegewerkt. Tot volgend jaar!

Sunny Selwerd Festival

(Versteende) voortuinen gezocht

In april heeft het tuinteam van Wijkbedrijf Selwerd wederom een voortuin aangepakt en het resultaat mag er zijn! Ook vandaag waren ze weer hard in de weer. Het team heeft subsidie gekregen voor de aanpak van specifiek versteende voortuinen. Heb je dus een betegelde voortuin en wil je die graag iets groener zien (uiteraard onderhoudsvriendelijk), meldt je dan aan via voortuin@wijkbedrijfselwerd.nl. Ook vrijwilligers die willen meehelpen kunnen uiteraard contact opnemen. Op deze manier maken we Selwerd langzaam maar zeker netter en groener.

Onze vrijwilligers zijn hard aan de slag met een voortuin.