Sunny Selwerd Festival

(Versteende) voortuinen gezocht

In april heeft het tuinteam van Wijkbedrijf Selwerd wederom een voortuin aangepakt en het resultaat mag er zijn! Ook vandaag waren ze weer hard in de weer. Het team heeft subsidie gekregen voor de aanpak van specifiek versteende voortuinen. Heb je dus een betegelde voortuin en wil je die graag iets groener zien (uiteraard onderhoudsvriendelijk), meldt je dan aan via voortuin@wijkbedrijfselwerd.nl. Ook vrijwilligers die willen meehelpen kunnen uiteraard contact opnemen. Op deze manier maken we Selwerd langzaam maar zeker netter en groener.

Onze vrijwilligers zijn hard aan de slag met een voortuin.

Wijkbedrijf haalt grof vuil op

Wijkbedrijf Selwerd wordt door de gemeente gesubsidieerd om voor mensen met een kleine beurs, en die het zelf niet kunnen, grofvuil naar de stort te brengen. Hiermee proberen het illegaal storten van grofvuil te voorkomen. Als criterium hanteert het Wijkbedrijf dan ook of je in aanmerking komt voor een stadjerspas. Dat is 120% van de bijstandsnorm. U kunt dan het Wijkbedrijf bellen (06-52790447) of mailen (info@wijkbedrijfselwerd.nl) voor een afspraak. Er wordt geen bouw- en sloopafval meegenomen, het afval mag ook niet vervuild zijn. Tevens mogen objecten niet zwaarder zijn dan 45 kilo.

Inloopspreekuur Geldvragen

Inloopspreekuur Geldvragen – Humanitas

Heb je vragen over geld, het invullen van formulieren of over je administratie? Heb je schulden en weet je niet meer hoe het verder moet? Je bent welkom bij ons inloopspreekuur voor advies en ondersteuning.

Onze deskundige vrijwilligers staan voor je klaar. Een afspraak maken is niet nodig. Neem je papieren en formulieren mee, we gaan er vertrouwelijk mee om. De hulp is gratis en wordt nergens geregistreerd. Het is daarom vrijblijvend, je houdt zelf de regie.

Wij geven informatie en advies en bieden praktische ondersteuning bij:

  • Ordenen van de administratie
  • Lezen en uitleggen van brieven  
  • Maken van een overzicht van inkomsten en uitgaven
  • Huurtoeslag, zorgtoeslag, kindgebonden budget
  • Gemeentelijke regelingen, zoals bijzondere bijstand en kwijtschelding
  • DigiD
  • Contact met instanties

Kom langs!  

elke dinsdag van 13:00 tot 14:30 uur

Wijkbedrijf Selwerd, Bottelroosstraat 3

Kun je niet naar het spreekuur komen, maar wil je wel graag hulp van een vrijwilliger van Humanitas? Dan kun je bellen naar ons meld- en informatiepunt 050 312 6000 of mailen naar mip.groningen@humanitas.nl.

Wijkrestaurant zoekt startende ondernemers