WIJS

logo_color_wijs_final-uai-516x441

WIJS staat voor Wijk Inzet door Jongeren en Studenten. Het idee: studenten kunnen veel betekenen voor de Stad en Stadjers. De wijk is hun klaslokaal en onderzoekslab. Ze verzamelen vragen in verschillende wijken uit de stad en ontwikkelen activiteiten die ze ook uitvoeren waarmee WIJS Stadjers wil helpen. Denk aan creatieve inbreng van studenten van Minerva bij de inrichting van de wijk of juridische hulp door Rechtenstudenten. Zo kunnen de studenten aan de slag met échte problemen en kansen. Ze krijgen studiepunten en doen daarnaast vrijwilligerswerk. Er zijn al tientallen projecten van de grond gekomen en in de tweede helft van 2015 hebben meer dan 150 studenten hun steentje bijgedragen!

Wij zijn doordeweeks geopend van 10:00 tot 17:00. We zitten niet standaard in het Wijkbedrijf, maar u bent van harte welkom als u advies of hulp wilt van studenten aan de
Dierenriemstraat 106-A (in Winkelcentrum Paddepoel, nabij de Albert Heijn)! Daarnaast kunt u ook langskomen als u een idee heeft voor de wijk. De koffie staat klaar!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Harald Hilbrants
of kijken op onze website: wijsgroningen.nl