Participatie- en vrijwilligersbanen Wijkrestaurant

Het Wijkrestaurant de Duindoorn is een initiatief van Wijkbedrijf Selwerd. Voor het nieuw te openen wijkrestaurant aan de Duindoornstraat is het wijkbedrijf op zoek naar vrijwilligers en participanten die willen helpen in de keuken of bij de uitgifte-balie. Bij deze functies horen ook schoonmaakwerkzaamheden.

Het nieuwe restaurant bevindt zich in de pas gerenoveerde studentenflat Dragant en gaat naar verwachting in september open. In het restaurant worden gezonde en betaalbare maaltijden klaargemaakt. Er is ruimte voor mensen die meer willen leren over het horecavak, om zo beter te kunnen doorstromen naar betaald werk.

Werkzaamheden en leerpunten in de keuken:

  • Aanleren van technische vaardigheden: koken, snijden, wegen, mengen, roeren, kloppen
  • Leren werken in de spoelkeuken
  • Omgaan met hygiëne en veiligheid in de keuken
  • Schoon en netjes houden van de werkomgeving

Werkzaamheden en leerpunten bij de uitgifte-balie:

  • Vaardigheid opdoen met serveren en het gastvrij ontvangen van gasten
  • Omgaan met hygiëne en first-in-first-out werkwijze
  • Werken volgens planning en instructie
  • Omgaan met drukte en stress
  • Bestellingen opnemen, verwerken en uitgeven
  • Schoon en netjes houden van je werkomgeving
  • Uiterlijke verzorging

We vragen voor beide functies een goede inzet, bereidheid om te leren, enthousiasme en een basiskennis van de Nederlandse taal. De werkzaamheden gaan van start als het restaurant open gaat en er blijft continu ruimte voor nieuwe instroom en doorstroom.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Meike Vierstra, Chef Leuk Werk bij Wijkbedrijf Selwerd.

Email: meike@wijkbedrijfselwerd.nl
App: 06-52481471
Telefoon: 06-36546038