Participatiebanen Wijkrestaurant

Het Wijkrestaurant de Duindoorn is een initiatief van Wijkbedrijf Selwerd. We zijn op zoek naar participatiemedewerkers, die willen helpen in de keuken of bij de uitgifte-balie. Bij deze functies horen ook schoonmaakwerkzaamheden.

Het Wijkrestaurant bevindt zich in de pas gerenoveerde studentenflat Dragant. In het Wijkrestaurant werkt een internationaal, sociaal team, dat samen gezonde en verrassende dingen op het menu zetten onder leiding van een leermeester-kok. Er is ruimte voor nieuwe mensen in dit team. Je kunt in het restaurant meer leren over het horecavak en over werken in een keuken, zodat je beter kunt doorstromen naar betaald werk.

Werkzaamheden en leerpunten in de keuken:

  • Aanleren van technische vaardigheden: koken, snijden, wegen, mengen, roeren, kloppen
  • Leren werken in de spoelkeuken
  • Omgaan met hygiëne en veiligheid in de keuken
  • Schoon en netjes houden van de werkomgeving

Werkzaamheden en leerpunten bij de uitgifte-balie:

  • Vaardigheid opdoen met serveren en het gastvrij ontvangen van gasten
  • Omgaan met hygiëne en first-in-first-out werkwijze
  • Werken volgens planning en instructie
  • Omgaan met drukte en stress
  • Bestellingen opnemen, verwerken en uitgeven
  • Schoon en netjes houden van je werkomgeving
  • Uiterlijke verzorging

We vragen voor beide functies een goede inzet, bereidheid om te leren, enthousiasme en een basiskennis van de Nederlandse taal. De werkzaamheden gaan van start als het restaurant open gaat en er blijft continu ruimte voor nieuwe instroom en doorstroom.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Meike Vierstra, Chef Leuk Werk bij Wijkbedrijf Selwerd.

Email: meike@wijkbedrijfselwerd.nl
App: 06-52481471
Telefoon: 06-36546038